ISPANAK BORANİ
ISPANAK BORANİ
Ben alışıldık boranilerin üzerine yağ dökmek yerine dolmalık fıstığı kavurup koyuyorum..Bence çok yakışıyor..Birde siz deneyin bakalım..
1 kg. ince doğranmış ıspanak veya pazı
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 su bardağı süzme yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
Kararında zeytinyağı
Bir miktar dolmalık fıstık
Ispanak (pazıyı ) önce yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince ince kıyın. Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün. Soğuyunca elinizle sıkarak portakal büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın. Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin. Bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını söndürüp, servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Öte yandan ufak bir tavada fıstıkları yağsız kavurup üzerine ilave ediyorum..Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder