LEVREK SARMA
Bu gün sizi mutlaka tatmanız gereken bir lezzet ile tanıştırmak isterim...Mutlaka deneyin yanılmayacaksınız.. Son günlerde pişirdiğim ve yediğim en güzel tatlardan biri....
Levrek Sarma
Malzemeler
500 2 adet levrek balığı
4 adet pazı yaprağı
3 dilim somon füme
1 adet közlenmiş kırmızı biber(Konserve de olabilir)
½ çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Bir orta boy soğan
Tuz
Kırmızı pul biber
Kekik
Biberiye
Karabiber
Yapılışı
Öncelikle levreklerimi balıkçımızda ,kılçığını aldırarak fileto ayıklatıyoruz..2 kaşık zeytin yağının içine soğan ve sarımsakları kavuruyoruz .Yıkayıp doğradığımız pazılarımızı da içine atarak kavurmaya devam ediyoruz...Kavurma işleminden sonra ateşten alıp,içine baharatlarımızı ve doğranmış közlenmiş biberimiz ve ve yine doğranmış somon fümeleri doğruyoruz... Tepsimizin dibine aliminıum folyoyu döşeyip balıklarımızın her bir parçasını tuz karabiber ve zeytin yağı ile harmanlıyoruz.. Balıklarımızın alt parçalarını tepsiye koyup üzerine hazırladığımız iç malzemeyi paylaştırıyoruz. Diğer parçaları da üzerine kapatıyoruz.Üzerine kalan zeytin yağını ve bir iki yemek kaşığı suyu ilave ederek ,ben fırındaki balıkların yanına bir kaç patates de dilimleyip zeytin yağı ve baharat karışımına bulayarak beraber fırınladım...Tavsiye ederim...Deneyecek olanlara afiyetler olsun efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder