12 Ocak 2015 Pazartesi

KEŞLİ ERİŞTE

Muhteşem bir lezzet ! KEŞLİ ERİŞTE



Arkadaşım Saime Özer'in annesi, Sevil Teyze'min yapmış olduğu eriştelerle, bu akşam misafirlerime yaptığım KEŞLİ CEVİZLİ ERİŞTE tarifim..

Malzeme
Erişte
Keş
Ceviz
Tereyağ

Erişteleri biraz yağ ve tuz ile , tıpkı makarna haşlar gibi,istediğiniz dirilikte haşlayın. Haşlanan eriştelerin yarısını , sıcakken servis tabağınıza alarak , rendelediğiniz keşin bir miktarı ile cevizin bir kısmını üzerine yayalım.. Eriştenin diğer kısmını da tabağa alıp , ceviz ve keş' in üzerini kapatalım. Bir yandan eriyen terağınızın içine , tekrar keş ve ceviz katarak kızarana kadar kavuruyorsunuz...Kavrulan malzemeyi de en üzerine yayarak serviz yapıyorsunuz ...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder