Muhteşem bir lezzet ! KEŞLİ ERİŞTE
Arkadaşım Saime Özer'in annesi, Sevil Teyze'min yapmış olduğu eriştelerle, bu akşam misafirlerime yaptığım KEŞLİ CEVİZLİ ERİŞTE tarifim..
Malzeme
Erişte
Keş
Ceviz
Tereyağ
Erişteleri biraz yağ ve tuz ile , tıpkı makarna haşlar gibi,istediğiniz dirilikte haşlayın. Haşlanan eriştelerin yarısını , sıcakken servis tabağınıza alarak , rendelediğiniz keşin bir miktarı ile cevizin bir kısmını üzerine yayalım.. Eriştenin diğer kısmını da tabağa alıp , ceviz ve keş' in üzerini kapatalım. Bir yandan eriyen terağınızın içine , tekrar keş ve ceviz katarak kızarana kadar kavuruyorsunuz...Kavrulan malzemeyi de en üzerine yayarak serviz yapıyorsunuz ...Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder